miercuri, 4 ianuarie 2012

Mexic-Guatemala prin Vest

Asadar, din Tapachula (oras urat rau) ai 2 autobuze spre Guatemala City (oras de evitat). De preferat, cel de dimineata, la 6, sa treci granita pe lumina. Nu de alta, dar la Talisman (punctul de frontiera) te dai jos intr-un vertij de bisnitari care schimba valuta (inofensivi, nu va ingrijorati), mergi 500 m prin no man's land cu forfota, mancare, taxiuri care vor sa te duca dintr-o parte in alta, tranzit, trafic de de toate, se spune (nu l-am vazut).



Frontera Talisman




Te urci apoi la loc in autobuz si la 500 m iti apare in toata splendoarea padurea guatemalteca: ulmi, bananieri, mango, tuplini acoperite de ferigi, toate laolalta si uneori bucati intregi de iarba verde crud. Cum s-ar spune, amor la prima vedere.





Padure guatemalteca




Dupa alte 4 ore, in drum spre Guatemala City, am coborat la intersectia spre Panahachel Atitlan. Fructe, gratare, carne, sucuri naturale (evident si coca-cola), pucei, catei, celebrele chicken-bus, camioane, un adevarat spectacol, din pacate in mizerie lucie si pat-uri cat cuprinde. De aici, intr-un van cu toate ferestrele deschise, copii care transporta produse alimentare si pui vii, 45 de min pana la San Lucas, pe drumul cafelei!




Plantatii de cafea




O lumina perfecta, lucind diafan peste frunzele de cafea si alte plante de nerecunoscut.


Din San Lucas, cu o familie de indigeni intr-un jeep, alte 30 de min, pana cand, se zareste in toata splendoarea Atitlanul.



Atitlan




Si inca putin, coborand spre Panahachel si portul lui de sat principal pe malul lacului....


Si o margarita:))


Niciun comentariu: